Koolvis met tomaat uit de oven

Standaard

Koolvis met tomaat uit de oven

koolvis met tomaat in de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukken koolvis uit de diepvries
  • 6 rijpe tomaten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • bakboter

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Bereiding

Ontdooi de koolvis en dep goed droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Ontvel de tomaten (tip om gemakkelijk tomaten te ontvellen : maak een kruisvormige inkeping onderaan de tomaat en dompel ze 1 minuut onder in kokend water).

Halveer de tomaten en verwijder het kroontje en de zaadjes. Snijd het tomatenvlees in blokjes.

Verhit een klontje boter en bak de uisnippers glazig. Doe er na een 5-tal minuten de blokjes tomaat bij. Zet het vuur hoog en bak enkele minuten de tomaten. Schud een beetje met de pan heen en weer zodat de tomaten niet aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Doe 1 eetlepel bloem + peper en zout in een diepvrieszakje. Doe hierin één na één de stukken koolvis in en schud met het zakje zodat de koolvis goed met bloem bedekt is. Schud het teveel aan bloem af.

Smelt een klontje boter in een braadpan met anti-aanbaklaag, laat de boter wat bruin worden van kleur en bak hierin kort de stukken koolvis (beide zijden 1 minuut).

Schep de gebakken tomaten in een ovenschotel en leg hierop de stukken koolvis.

Zet de koolvis met tomaat in de oven. Controleer na 15 minuten of de koolvis gaar is.

Serveer met pasta of rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s