Link

caprisun%20paul%20goyette%20flickr_0

Het kinderdrankje Capri-Sun Multivitamin is uitgeroepen tot meest misleidende product van 2014. Voedselwaakhond Foodwatch noemt het drankje een ‘mierzoete misleiding van Coca-Cola’.

Capri-Sun Multivitamin kreeg in de verkiezing voor het Gouden Windei de meeste stemmen van consumenten; ruim 38 procent koos de frisdrank als meest misleidend. In totaal brachten ruim 26.000 mensen een stem uit, meldt Foodwatch.

In de zakjes van 200 milliliter limonade van Capri-Sun zit 19 gram suiker en dat komt overeen met 5 suikerklontjes. Er zit 12 procent geconcentreerd vruchtensap in en er zijn vitamines bij gestopt. “Die zijn vooral toegevoegd om het drankje onterecht een verantwoord imago te geven.” Het Gouden Windei wordt om 9 uur in Rotterdam uitgereikt, bij het hoofdkantoor van Coca-Cola in Nederland.

Rundervink Albert Heijn
Albert Heijn eindigde met 35 procent van de stemmen op de tweede plaats met de Ambacht Rundervink. “Net als vorig jaar ontsnapt Albert Heijn op het nippertje aan de eerste plaats”, aldus Foodwatch. De rundervink is met water opgespoten en bevat vijf soorten suiker en zeven E-nummers.

BelVita Breakfast meergranen kreeg 16,5 procent van de stemmen. Op Knorr Boeren Groente Soep stemde 5 procent en op Rosita’s Surinaamse Roti’s 4 procent. Foodwatch houdt de verkiezing elk jaar, om het onderwerp van misleiding onder de aandacht te houden. De organisatie hoopt ermee te bereiken dat de overheid strengere regels maakt voor bedrijven die voedsel maken en verkopen.

Bron: RTL Nieuws

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/drankje-capri-sun-een-mierzoete-misleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s