Geen geld? Toch een vakantiegevoel!

Standaard

Niet iedereen heeft genoeg geld om op vakantie te gaan. Toch hoef je niet thuis te blijven zitten. Er zijn allerlei manieren om leuke dingen te doen zonder veel geld uit te geven.

Gratis attracties

Elke stad of dorp organiseert in de zomer attracties, van popfestivals tot sportweken, waar je gratis naar toe kan. Informeer bij de gemeente of hou de huis-aan-huis bladen in de gaten. Ook kun je denken aan uitstapjes naar natuurgebieden of andere gratis uitjes. Het boek Nederland voor nop somt een heleboel ideeën op. Dat boek vind je in je bibliotheek.

Wandelen of fietsen

Ga wandelen of fietsen, dat kost bijna niets. Er zijn gidsen vol met mooie tochten. U kunt zich ook aansluiten bij groepen. Zwemmen kan ook goedkoop, als je een meer of zee opzoekt in plaats van een zwembad.

Bespaar op eten en drinken

Neem bij uitstapjes je eigen eten en drinken en lekkers mee. Vermijd dure terrasjes, maar zoek een bankje of neem een kleedje mee en zoek een park op. Koop een ijsje bij de supermarkt in plaats van bij een duurdere snackbar of ijssalon.

Word vakantiebegeleider

Word vrijwilliger bij vakanties voor ouderen of invaliden, je bent nuttig bezig en hebt zelf ook meteen vakantie. Voor kinderen worden vaak goedkoop allerlei kinderkampen georganiseerd, als je zelf in de organisatie gaat heb jij ook een aparte vakantie-ervaring.

Bron: NIBUD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s