Rijst met scampi en chorizo

Standaard

Rijst met scampi en chorizo

IMG_6670.JPG
Ingrediënten voor 4 personen
300gr basmati rijst
750ml kokend water
1 groentebouillonblokje
6 el olijfolie
1 ui in ringen gesneden
2 rode paprika’s, in blokjes
1 klein blik gepelde tomaten (400gr), het sap behouden
200 gr pikante chorizo, ontdaan van vel en in plakken van 1 à 2 cm gesneden
500 gr scampi’s, gepeld
300 gr diepvrieserwtjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 kl provençaalse kruiden
1/2 kl kurkuma
peper en zout

Prijscategorie : 8 à 9 euro

Bereiding
Bak in een brede lage kookpan de ui en blokjes paprika’s 5 min in olijfolie. Doe de rijst + plakken chorizo bij de groenten, kruid met knoflook, provençaalse kruiden en kurkuma, bak de rijst onder voortdurend roeren 3 min, overgiet met 750 ml kokend water + 1 verkruimeld groentebouillonblokje, gepelde tomaten + sap. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje de rijst 10 min gaarstomen.
Verhit wat olijfolie en bak de scampi ong 4 min.
Kook de diepvrieserwtjes gaar.
Voeg de scampi en erwtjes bij de rijst, roer alles goed door en laat de rijst met deksel op de pan (zonder warmtebron) nog 10 minuten wellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s