Brownies

Standaard

Brownies

brownies

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter
  • 200 gr pure chocolade
  • 2 eetlepels bloem

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Splits de eieren en scheid het eigeel van het eiwit.

Klop het eiwit stijf.

Klop de eierdooiers los. Doe de suiker erbij en klop met een mixer het geheel schuimig.

Breek de chocolade in stukjes en laat samen met de boter smelten au bain-marie. Roer alles goed om.

Roer de gesmolten chocolade door het schuimige eierdooier met suiker mengsel. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer alles krachtig door elkaar zodat de bloem geen klontertjes vormt.

Schep het stijfgeklopte eiwit met behulp van een spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

Giet het brownie beslag in een beboterde rechthoekige bakvorm en bak 15 à 20 minuten.

Laat volledig afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en snijd in vierkantjes.

Bewaar de brownies in een goed afgesloten doos zodat ze niet uitdrogen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s