Gevulde aubergine met tonijn

Standaard

Gevulde aubergine met tonijn

gevulde aubergine met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 niet te grote aubergines (kies bij voorkeur gerimpelde exemplaren, deze zijn rijp, glanzende aubergines ogen mooi maar zijn onrijp)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 blikjes tonijn natuur, uitgelekt
  • 100 ml room
  • 1 blikje ansjovis, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
  • peper
  • olijfolie

Prijscategorie : 6 à 7 euro

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de aubergines in de lengte en snijd, met een scherp mes, zo diep mogelijk een ruitjesmotief in het vruchtvlees. Let er wel op dat je niet door de schil snijd.

Schik de aubergines op een bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie. Zet in de oven tot het vruchtvlees zacht is (ongeveer 30 minuten).

Haal de aubergines uit de oven en lepel het vruchtvlees uit.

Mix het vruchtvlees glad in een blender.

Verhit een bodempje olie in een braadpan of wok en roerbak de uiensnippers en paprika 5 minuten.

Doe de gebakken ui en paprika in een kom en roer er de auberginepuree door te samen met de tonijn + ansjovis + kappertjes + zwarte olijven + 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper (zout hoeft niet omdat de ansjovis zout is), giet er room bij en roer alles goed om.

Vul de auberginehelften met het tonijnmengsel.

Doe enkele eetlepels olijfolie + enkele eetlepels kokend water in een ovenschotel, roer wat om en schik hierop de gevulde aubergines met tonijn.

Zet de aubergines 20 minuten in de oven.

Serveer met rijst of pasta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s