Eerste hulp bij Kinderongelukken

Standaard

IMG_6709.JPG
Ieder jaar komen zo’n 140.000 kinderen tussen 0 en 5 jaar op de spoedeisende hulp terecht, na een ongeluk in of om het huis. De meeste ongelukken gebeuren tijdens het spelen, meestal waar de ouders bij zijn.

Weet jij wat je moet doen als je kind iets overkomt? Hoe zat het ook alweer als een kind schoonmaakmiddel heeft gedronken, moet hij dan braken of juist drinken? Wat moet je doen als je kind een pot hete thee over zich heen krijgt? Snel en zeker handelen en het hoofd koel houden kan de kans op een goede afloop aanzienlijk vergroten.

Er zijn speciale EHBO-cursussen en workshops waarin de 7 meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen behandeld worden. De meeste cursussen kunnen ook gedeeltelijk online worden gevolgd. Afhankelijk van je pakket worden de kosten geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed. En ben je verzekerd bij Menzis, dan spaar je met het volgen van een kinder-EHBO cursus SamenGezond-punten voor kortingen op gezonde activiteiten en producten, of een donatie aan een goed doel.

Het Rode Kruis heeft ook een handige EHBO app ontwikkeld die gratis te downloaden is voor iPhone en Android. Hierin staat onder andere wat je moet doen in noodgevallen en je vindt er een checklist voor de verbanddoos en een EHBO kennistest.

Bron: Nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s