Gemarineerde varkenslapjes met mozarella en tomatenroomsaus

Standaard

Gemarineerde varkenslapjes met mozzarella en tomatenroomsaus

IMG_6738.JPG
Ingrediënten voor 4 personen
4 varkenslapjes
2 bolletjes mozzarella, in schijfjes gesneden
Voor de marinade
4 el olijfolie
4 teentje knoflook uit de knijper
1 mespuntje cayennepeper
1/2 kl provençaalse kruiden
Voor de tomatenroomsaus
1 gesnipperde ui
olijfolie
1 blik gehakt tomatenvlees (400gr)
1 potje room (250ml)
1/2 kl gedroogde oregano
Prijscategorie : 5 à 6 euro

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de varkenslapjes afgedekt minstens 2u marineren.
Verwarm de oven op grillstand.
Bak de varkenslapjes in hete olijfolie mooi bruin.
Schik ze in een ovenschaal.
Bereiding tomatenroomsaus
Fruit de gesnipperde ui in een bodempje olijfolie. Voeg er 1 blik gehakt tomatenvlees en 1 potje room bij. Kruid met peper en 1/2 kl gedroogde oregano. Laat de saus 5 min op een zacht vuurtje indikken.
Bedek de varkenslapjes met tomatensaus en schijfjes mozzarella.
Giet de marinade over het vlees en zet de schotel een 10-tal minuten onder de grill.
Serveersuggestie
Dien op met pasta of rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s