Computerles voor compu-kids

Standaard

bendoobox-kinderen_0

Kinderen kunnen computers en tablets heel goed bedienen, maar weten vaak niet hoe ze werken. Om dat te leren brengt een Nederlander de Bendoo Box uit.

Dat is een set voor kinderen van 10 tot 14 jaar, bestaande uit een minicomputer, een toetsenbord en uitleg over de hardware van de computer. In de box zit ook lesmateriaal om met de computer te programmeren.

Ramon Wieleman is de bedenker van de Bendoo Box. Hij werkt mee aan de onderwijsinnovatie en ICT-beurs IPON en werkt voor ReshiftDigital, uitgever van bijvoorbeeld de Power Unlimited

Computer op creditcardformaat
Hij combineerde zijn kennis van computers met de contacten die hij heeft in het onderwijs. De Bendoobox is volgens hem ook nog lang niet af: “Ik wil het uitbreiden met allerlei les- en programmeermodules. Denk aan een uitbreiding met een camera, maar ook bijvoorbeeld een set om kinderen digitaal een kruispunt te laten ontwikkelen; ze moeten dan zelf de kleuren van de stoplichten programmeren.”

De Bendoo Box gebruikt de Raspberry Pi als computer. Dat is een Britse uitvinding, een computer op creditcardformaat. De Raspberry Pi heeft een netwerkaansluiting en usb-poorten, maar nog belangrijker: programmeerbare aansluitingen die in het besturingssysteem Linux een taak toegewezen kunnen krijgen.

Bron: RTLNieuws.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s