Medische Thermografie

Standaard

MEDISCHE THERMOGRAFIE

Zeewolde oktober 2014

PREVENTIEF BORSTONDERZOEK MET INFRAROODSCREENING IN NEDERLAND

Een tumor in de borst doet er jaren over om te groeien. Met infraroodscreening is het mogelijk afwijkingen al in een vroeg stadium aan te tonen. Er kan dan nog relatief eenvoudig worden ingegrepen of preventief aan de gezondheid worden gewerkt. Borstscreening met infrarood kan worden gedaan bij diverse praktijken in heel Nederland.

Mammografie

Vrouwen van 50 jaar en ouder krijgen een uitnodiging voor een borstonderzoek voor het opsporen van signalen van borstkanker door middel van mammografie. Dit wordt door de meeste vrouwen ervaren als pijnlijk, vrouwonvriendelijk, er zijn twijfels en wordt inmiddels door vele artsen afgeraden vanwege de onveiligheid en langetermijn gevolgen van deze methode. Door het pletten van de borst, met een kracht gelijk aan een gewicht van 18 kilogram, zou een eventuele aanwezige cyste of tumor kunnen knappen. Bovendien is de straling die door de borst gaat ongezond en borstkanker wordt pas in een gevorderd stadium ontdekt.

Infraroodscreening

Borstscreening met behulp van infrarood is buitengewoon geschikt om de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese) in de borst op te sporen. Het ontstaan van nieuwe bloedvaten kan wijzen op tumorvorming. Verder is infrarood veilig, pijnvrij en zonder stralingsgevaar.

De screeningsbeelden worden beoordeeld door een arts.

Ook (ex-)borstkankerpatiënten kunnen een infraroodscreening gebruiken om hun borstgezondheid op een pijnvrije, laagdrempelige manier te laten monitoren.

Infraroodscreening is er voor vrouwen en mannen van alle leeftijden en er is geen verwijsbrief nodig.

Naast borstonderzoek kan het ook worden ingezet voor het vaststellen van bloedvatontstekingen, spier en gewrichtsklachten, maar ook bijvoorbeeld voor een ontstoken wortelkanaal, dat onopgemerkt klachten kan geven, en vaak op röntgenfoto’s gemist wordt.

Indien er problemen zijn in het lichaam ontstaat er warmte.

Deze warmteveranderingen zijn een fysiologisch proces. Hoe eerder men deze warmte vaststelt, hoe beter ernstiger klachten voorkomen kunnen worden. Röntgenopnamen laten zien wanneer het vaak te laat is en er al anatomische veranderingen zijn. Daarom zal infraroodscreening zeker een plaats krijgen in de huidige medische screeningsmethoden.

NEL VISSER

www.borstscreening.com

www.nelvisser.nl

036 522 5811 / 06 1430 3867

21 oktober lezing door Ard Pisa, auteur, in coHuis Gildenveld 29

Zeer de moeite van het komen waard!

 

 

18 november a.s. weer een thermogram dag in de praktijk

 

U kunt een afspraak maken op een van bovenstaande nummers

Uiteraard kunt u ook bellen voor vrijblijvende informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s