ING: Vrouwen negatiever over economie

Standaard

Vrouwen hebben de laatste tijd beduidend minder vertrouwen in de economie dan mannen. Ze zijn vooral somberder over de werkloosheid.

Dat blijkt uit een analyse van het economisch bureau van ING op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

vrouwen.negatief.economie.ing.doemdenkers.economisch.bureau.335

Bijna twee op de drie vrouwen (64 procent) denken dat de werkloosheid de komende 12 maanden zal stijgen. Onder mannen is die groep kleiner, namelijk 55 procent.

Vertrouwen
In 2012 hadden vrouwen nog vrijwel net zo weinig vertrouwen in de economie als mannen. Gedurende 2013 steeg het consumentenvertrouwen, zowel onder mannen als onder vrouwen. Het vertrouwen bij vrouwen bleef wel al iets achter bij dat van mannen. Dit jaar is het vertrouwen onder mannen verder opgelopen, maar steeg het bij vrouwen nauwelijks.

Dat beide seksen andere verwachtingen hebben is niet helemaal zonder reden, stellen de economen van ING. Onder jonge vrouwen is de werkloosheid momenteel ook zo’n 5 procentpunt hoger dan onder jonge mannen. In sectoren waar veel vrouwen werken, bijvoorbeeld de kinderopvang en de ouderenzorg, verdwenen de laatste tijd veel banen. Mannen werken vaker in sectoren die profiteren van het economische herstel, zoals de industrie en de transportsector.

Bron: RTLNieuws.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s