Aardappel broccoli salade

Standaard

Aardappel-broccoli-salade

IMG_6788.JPG
Ingrediënten voor 4 personen
800 gr kleine aardappeltjes, goed afgespoeld en niet geschild
2 broccoli, stronk verwijderd en in roosjes verdeeld
0.5 kg wortelen, in schijfjes
1 ajuin, fijngesnipperd
8 el olijfolie
4 teentjes knoflook uit de knijper
peper
1 takje tijm
1 laurierblad
Prijscategorie : 3 à 4 euro

Bereiding

Was de aardappeltjes grondig en kook ze in de schil gaar (kooktijd afhankelijk van de grootte en soort aardappel). Giet het kookvocht af. Halveer de aardappeltjes.
Kook de wortels 15 min in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
Kook de broccoliroosjes 5 à 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een brede pan (bv een wok) en fruit hierin de ajuin 10 min. Doe het takje tijm + laurierblad + knoflook bij de ajuinen en bak deze enkele min mee.
Zet het vuur zachter en doe de aardappelen, broccoliroosjes en schijfjes wortelen bij de ajuin, kruid met peper en schep de ingrediënten voorzichtig om zodat alles bedekt wordt olijfolie.
Deze aardappelsalade kan zowel warm, lauw als koud geserveerd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s