Uitgezette Renata (8) overleden

Standaard

IMG_0036.JPG
Kunstmatige coma
Het 8-jarige meisje Renata dat bekend werd nadat ze doodziek Nederland was uitgezet, is in het Leids Universitair Medisch Centrum overleden.

Renata werd in november 2012 met haar gezin naar Polen teruggestuurd terwijl er aanwijzingen waren dat het meisje erg ziek was. In Polen bleek dat ze acute leukemie had. Volgens artsen daar waren de overlevingskansen groter geweest als de ziekte eerder was geconstateerd.

Het wegsturen van Renata zorgde voor veel ophef in Nederland, waarna staatssecretaris Teeven van Justitie hen aanbood om terug te keren naar Nederland. Daar ging de familie op in.

De behandeling van Renata werd voortgezet in Nederland. In augustus van dit jaar kwam het meisje in het Leids Universiteir Centrum in een kunstmatige coma terecht na complicaties bij een beenmergtransplantatie. Daar kwam ze nooit meer uit. Ze is vrijdag overleden, meldt BN De Stem dat de zaak rond het terugsturen van Renata samen met het EO-programma De Vijfde Dag aan het licht bracht.

Overigens heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg geconcludeerd dat zorgverleners in Nederland niet nalatig zijn geweest of verwijtbaar hebben gehandeld.

Bron: RTL Nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s