Minder ondernemers vragen bijstand aan

Standaard

Minder zelfstandige ondernemers hebben in het derde kwartaal bijstand aangevraagd. Het aantal aanvragen lag 14 procent lager dan een jaar eerder.

Minder ondernemers vragen bijstand aanFoto:  123RF

Dat stelt het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dinsdag. Het instituut spreekt van een opvallende daling.

Aangezien minder kleine ondernemers in financiële nood verkeren, duidt dat volgens het instituut op een opleving van het mkb.

Die opleving is vooral te zien in de handel tussen bedrijven onderling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de transportsector. “De consument lijkt de weg naar de winkel, de kapper en het café nog niet gevonden te hebben”, verklaart algemeen directeur Han Dieperink van IMK.

De IMK-index is gebaseerd op het aantal ondernemers met een bijstandsuitkering of krediet van gemeenten. Het gaat daarbij zowel om zzp’ers als ondernemers die een paar mensen in dienst hebben. De index vertoont sinds dit jaar een licht dalende trend.

Ondernemers die tijdelijk niet genoeg middelen hebben of bedrijfskapitaal nodig hebben, kunnen bijstandsverlening voor zelfstandigen bij hun gemeente aanvragen.

In sommige gevallen komen ze dan in aanmerking voor een renteloze lening, een starterskrediet of een aanvulling van het inkomen.

Bron: NU.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s