Overboekingen via Facebook mogelijk

Standaard

Klanten van internetbank Knab kunnen vanaf maandag geld naar elkaar overboeken via Facebook. Rekeninghouders hebben elkaars rekeningnummer daarvoor niet nodig, maar hoeven slechts Facebook-vrienden te zijn.

Overboekingen via Facebook mogelijkFoto:  Bloomberg

De dienst is vooral bedoeld voor kleine overboekingen bijvoorbeeld wanneer een vriend de lunch voorschiet, laat de bank maandag weten.

De dienst werd eind augustus al aangekondigd en is sindsdien in beperkte kring uitgebreid getest. De reacties waren volgens Knab positief.

“Deze tool maakt geld overmaken een stuk gemakkelijker. Ik heb geen last meer van lange en onbekende IBAN-rekeningnummers. Echt een vooruitgang door innovatie,” aldus Jaap Kabbedijk, een van de deelnemers van het testpanel.

Knab

Knab is een relatief kleine bank zonder fysieke vestigingen. De dochteronderneming van Aegon verwacht dat grotere banken het Facebook-betalen snel zullen omarmen.

“Als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. De ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer volgen elkaar in rap tempo op. Ik verwacht dat betalen met behulp van Facebook binnen twee jaar de normaalste zaak van de wereld is”, zegt René Frijters, oprichter van de bank.

Fraude

De Fraudehelpdesk sprak eerder zijn zorgen uit over de aangekondigde dienst. Het zou fraude makkelijker maken.

De bank stelt dat het met de beveiliging wel goed zit. Via Facebook wordt alleen een link verstuurd, waarna de ontvanger zijn rekeningnummer moet invullen. De betaling verloopt dus via de bank en niet via Facebook zelf. De bank benadrukt dat ook niet ongevraagd berichten op je tijdlijn worden geplaatst.

Bron: Novum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s