Provencaals stoofpotje van venkel, tomaat en witte bonen

Standaard

Provençaals stoofpotje van venkel, tomaat en witte bonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5kg vastkokende aardappelen (type Nicolas, Charlotte), in kleine blokjes
  • 1 grote venkelknol in reepjes
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 blik witte bonen (400gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 glas water
  • 1 glas witte wijn
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • mespuntje anijspoeder
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 el pesto
  • peper

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Bereiding

Verwijder de kern van de venkel en snij in reepjes.

Snij de tomaten in 2, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

Doe de aardappelblokjes, venkelreepjes, tomatenblokjes, 1 el tomatenconcentraat, knoflook, 1 glas water, 1 glas wijn, kruidenbouillonblokje, laurierblaadjes, mespuntje anijspoeder en takjes verse tijm in een kookpan met deksel en kook alles gaar op een middelmatig vuur (ong.20min). Roer af en toe eens om aanbranden te voorkomen en de ingrediënten goed te vermengen.

Breng verder op smaak met pesto en peper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s