Interview met Mampreneur Marjon Middelkoop-Huiskens

Standaard

Vortho logoM

“Ik ben Marjon Middelkoop-Huiskens, 48 jaar oud en woonachtig in Aalsmeer. Ruim 2,5 jaar geleden heb ik besloten om het roer om te gooien.”

Na een baan als (directie)secretaresse, jarenlang te hebben rondgelopen met gezondheidsklachten en overgewicht, ben ik in april 2012 aan voedingsplan begonnen met de naam Metabolic Balance. Dit persoonlijk gemaakte voedingsplan (aan de hand van 35 bloedwaardes) reguleert je stofwisseling en hormoonhuishouding. Mij heeft het heel veel gebracht, naast het verdwijnen van overtollige kilo’s en gezondheidsproblemen heb ik besloten om zelf begeleider te worden van dit programma. Daartoe heb ik een aantal studies gevolgd, mijn baan vaarwel gezegd, en gestart in september 2013 als orthomoleculair therapeut. Daar heb ik nu mijn eigen praktijk met de naam Vortho (ortho van orthomoleculair en de v van voeding, vitaal, vitamines). Ik ben nu ruim 13 maanden bezig en het werk geeft zo veel voldoening! Het is heel hard werken, maar er zit een stijgende lijn in en dat is heel mooi om te ervaren. Daarnaast zijn mijn blije klanten natuurlijk het allermooiste geschenk.

Ik werk niet vanuit huis. Op ca. 1.700 meter van mijn huis bevindt zich mijn kantoorruimte, in een bedrijfsverzamelgebouw. Prima bereikbaar met een professionele uitstraling. Ik heb een kleine kamer maar die helemaal naar mijn zin is. Als therapeut vind ik het ook professioneel om een eigen praktijkruimte te hebben en niet in je huiskamer te zitten met je klanten. Voor sommige beroepen kan dat wellicht prima, maar als ik een volgende klant krijg heb ik thuis al geen wachtruimte, dus dat wordt lastig.

Per week besteed ik gemiddeld 30-35 uur per week aan mijn bedrijf.

Naast mijn bedrijf heb ik een gezin (man, twee kinderen, twee katten). De kinderen zijn inmiddels ruim 15 en bijna 19, dus die zijn al behoorlijk zelfstandig. Het huishouden doe ik zelf, maar dat doe ik tussendoor en heb ik ook geagendeerd in mijn outlook. Elke dag probeer ik wat te doen. Woensdag is mijn vrije dag (althans als dat lukt) en dan doe ik wat meer in het huishouden. Daarnaast probeer ik vijf keer in de week te bewegen om mijn lijf in conditie te houden. Uiteraard zorg ik goed voor mezelf met goede voeding en supplementen (en af toe smokkelen). Het is soms heel gemakkelijk om alles in goede banen te leiden, soms wat lastiger (ook afhankelijk van aantal afspraken wat je hebt).

Mijn eigen ervaring is voor mij mijn motivatie om dit met anderen te delen. Wat ik heb meegemaakt wil ik met iedereen delen. Het eerste gesprek wat ik had met mijn eigen begeleider was heel bijzonder, in eens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ik wilde al jaren wat anders (maar had geen zin meer om aan een 4-jarige studie te beginnen), maar wist ook niet precies wat. Dit was met een 1-jarige studie prima te doen. En elke dag leer ik weer bij en ik studeer ook weer. Het is zo bijzonder om de veranderingen in mijn klanten te zien en te ervaren. Vele mensen kampen met overgewicht en gezondheidsproblemen en mensen die dit programma volgen ervaren al heel snel verandering (zowel buiten- als binnenkant). Ik geef daarnaast allerlei extra info over voeding zodat mensen zich bewust zijn van wat ze in hun mond stoppen en wat het met ze doet. Mensen die daadwerkelijk gezonder willen worden en overgewicht willen kwijt raken (en blijvend) zijn bij mij aan het goede adres! Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik een andere weg ben ingeslagen. Ik doe dit werk vanuit mijn hart en met veel passie.

Het grootste probleem vind ik om te zien hoe mensen hun gezondheid verwaarlozen en ook niet bereid zijn om te veranderen. En dat de supermarkten met zoveel ongezond voedsel zijn gevuld. En de macht die de voedingsindustrie en farmaceutische industrie hebben. Je kan zoveel energieker en stralender zijn door gezonde voeding, dat gun ik iedereen. Maar over eten heeft iedereen een mening en eten is emotie. En voor veel mensen betekent ongezond eten een compensatie voor iets wat in de weg zit. Gelukkig heb ik mensen in mijn omgeving die ook op dat stuk begeleiding kunnen bieden zodat de klant er uiteindelijk helemaal gezond (van buiten en binnen) uit kan komen.

Als je start met je eigen bedrijf, doe het dan met veel inzet en passie. Straal dit ook uit. Zorg eerst dat je goed in je vel zit voordat je je eigen bedrijf gaat starten. Mensen geloven en vertrouwen je alleen als je zelf een positieve en gezonde uitstraling hebt. Zorg dat je er altijd goed verzorgd uit ziet. Houd rekening met teleurstellingen maar vertrouw op de weg die je bent ingeslagen. Wees dankbaar voor wat je bereikt en leef in het nu!

Foto website

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s