Interview met Mampreneur Jolanda van Henningen

Standaard

20140704-_DSC0916

“Mijn naam ik Jolanda van Henningen, mijn bedrijf heet OurDream Management en ik ben een community manager en initiatiefneemster van Vrouw en haar Netwerk (VehN).”

In de functie van community manager/adviseur help ik ondernemingen online zichtbaar te zijn, te profileren en fans en ambassadeurs te scoren. Ik werk samen met diverse specialisten op het gebied van online marketing om alle aspecten van de online profilering van ondernemingen via mijn bemiddeling te kunnen optimaliseren. Daarnaast ben ik als community manager verantwoordelijk voor een aantal community’s waaronder die van VehN. VehN heeft een community op LinkedIn (2.000) en Facebook (750) en op Twitter ruim 5.200 volgers.

Werk je vanuit huis?

In het weekend werk ik wel thuis, maar soms ook doordeweeks.  Ik ben op verschillende locaties werkzaam. Vaak inhouse bij de opdrachtgevers (regio Rotterdam of Utrecht) maar ook op Flexwerkplekken in Zeist of in De Meern. Als ik niet zelf onderweg ben voor afspraken in den lande is het fijn om deze locaties te gebruiken om mijn afspraken te doen en tussen door aan het werk te zijn.

Hoeveel uren per week besteed je uit aan je eigen bedrijf?

Ik werk zo’n 45 á 60 uur per week. Overdag veelal afspraken en dingen die gedaan moeten worden, in het weekend voornamelijk schrijfwerk en in de avonduren en in het weekend ben ik bezig met sociale media voor mijn opdrachtgevers maar ook voor mijn eigen activiteiten.

Hoe vind jij jouw balans om je sociale bezigheden, huishouden en jouw eigen bedrijf te leiden?

Vooraf deel ik mijn agenda in en reserveer veel ‘me time’ momenten dat ik in alle rust aan het werk kan zijn niet op pad hoef of belafspraken te maken. Dit laatste heb ik ook bij een samenwerkingspartner kunnen uitzetten. Voor het maken van (eerste) afspraken kost vaak nogal wat tijd vooral als je iemand niet meteen te pakken kan krijgen. Ook het organiseren van events voor VehN en een deel van het management van de community heb ik bij een andere partners uitbesteed. Ik doe zelf wel de online promotiewerkzaamheden. Privé deel ik mijn tijd zo in dat ik voldoende tijd heb voor mijn dochter en partner. Concreet; ik gebruik mijn online agenda om hiervoor en voor alle andere privé taken tijd door deze vooraf in te boeken.  En voor mijzelf reserveer ik minimaal 1 week per kwartaal (buiten eventuele vakanties om) dat ik het rustiger aan doe om bij te tanken en te analyseren; ben ik nog op de goede weg?

Wat is jouw inspiratie of motivatie die ertoe hebben geleid je eigen bedrijf te beginnen?

Ik heb een heleboel inspiratiebronnen, o.a. Paulo Coelho, Stephen R. Covey, Sheryl Sandberg en sinds kort ook Emma Watson sinds zij bezig is met HeforShe campagne. Maar naast deze bekende namen zijn mijn voorbeelden ook te vinden onder de ‘gewone’ mensen: de garagehouder die altijd vrolijk is, de conciërge bij mijn voormalige werkgever die altijd fluitend aan het werk is en de succesvolle zakenvrouw die ‘alle’ tijd heeft voor haar jonge kinderen en toch heel vele uren maakt om haar zakelijke doelen te behalen. Mijn streven is om iedere dag met plezier mijn werk te verrichten.

Wat is je grootste probleem geweest, waar je je doorheen moest slaan tijdens het opstarten van je bedrijf of nog steeds?

Ik merk dat ik door het te doen en positief doorgaan/doorzetten veel problemen uiteindelijk verholpen kunnen worden. Waar ik in het begin moeite mee had was netwerken, zelf kom ik niet uit een ondernemersfamilie dus moest ik zelf het wiel uitvinden als het om ondernemen gaat.  Als je op een netwerk aanwezig was ik in het begin onzeker over zo veel dingen: Wanneer kan je je aansluiten bij een gesprek? Hoe stel je jezelf voor? Wat zijn de netwerk etiquette en ga zo maar door. Ik heb leren netwerken door het te (blijven) doen en op een gegeven moment besloot ik dat netwerkevents voor ondernemende vrouwen beter konden dat is ook één van de redenen geweest om VehN op te richten.

Wat voor advies zou je geven aan vrouwen/moeders die hun eigen bedrijf willen beginnen?

Doe dat waar je hart ligt en blijf volhouden om het tot een succes te maken. Ga je verdiepen op jouw vakgebied, profileer je (online) als een expert en ga jouw netwerk uitbreiden ( het gaat er niet alleen om wat je kent maar ook wie je kent) en ga kennis nemen van hoe andere ondernemende vrouwen hun pad met succes hebben gevolgd.

OurDream Management http://bit.ly/OurDreamLi

Vrouw en haar Netwerk (VehN) http://bit.ly/CommunityVehN

LinkedIn http://bit.ly/CommunityVehN

Facebook http://bit.ly/VehNgroup

Twitter https://twitter.com/Vrouw_Netwerk

HeforShe campagne http://bit.ly/YTHeforShe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s