Trend: Snoer je in voor een wespentaille

Standaard

korset epa_0

Wie een mini-taille wil, kan haar (of zijn) lichaam trainen met een korset. Je weet wel, zo’n ding dat wulpse danseressen dragen en dames van stand eeuwen geleden verplicht aanmoesten. In Amerika snoeren steeds meer sterren hun lijf in. Maar is dit niet schadelijk?

Met een klein middeltje lijken borsten en heupen een stuk groter. De toch al zeer rondborstige Kelly Lee Dekay verdient haar brood met een taille van krap 40 centimeter, verkregen dankzij korsettraining. Ook beroemdheden als Jessica Alba en Kim Kardashian persten hun lijf in model met een korset.

De gemiddelde taille van een Hollandse meid is 76 centimeter. In de jaren ’50 was dat nog 70 centimeter. Nederlandse deernes worden kortom dikker, maar volgens het schoonheidsideaal is een dunne taille sexier: een zandloper figuur heeft de voorkeur boven een peer- of appelvorm. Is het eeuwenoude korset ook hier een uitkomst?

Marja Dijk vindt van wel. Niet zo gek, want ze verkoopt korsetten voor het lingeriemerk Lady wear. “Bij sommigen gaat het heel snel. Er zijn klanten die in drie of vier maanden hun taille al met 8 centimeter verminderen. Bij anderen is dat maar 4 centimeter in een jaar.”

Wie bij haar bestelt, krijgt er een trainingsschema bij. Je bouwt het dragen van een korset voorzichtig op: eerst 2 uur per dag, dan ietsje strakker, en nooit langer dan 8 uur per dag. “Het is niet de bedoeling dat je het korset meteen keihard aanrijgt. Je moet luisteren naar je eigen lichaam.”

Organen aan de kant

Nou zit een stevige taille er niet voor niets. Achter die huid en dat spek zitten organen. “Die worden ietsje verplaatst”, beaamt Dijk. “Bij een vrouw gebeurt dat ook als ze zwanger is.” Elke vrouw aan het keurslijf dus? Dijk: “Je moet geen korset dragen als je niet volgroeid bent, dus onder de 18, of als je zwanger bent of maagproblemen hebt.”

“Het is hartstikke slecht”, zegt cosmetisch arts Robert Schoemacher een stuk stelliger. “Al die buikspieren die slap worden. Je buikinhoud komt in de knel. Het is heel slecht voor je darmen en al je organen lopen het risico op een slechte doorbloeding. Dat is ongezond.”

Zijn alternatief voor het korset: “Je kunt voor een dunnere taille vet laten wegzuigen. Of een rib laten weghalen.” Ook dat laten enkele sterren doen voor een slanker middeltje. Het is maar wat je liever doet…

Ook Editie NL-verslaggever Annemarie hijst zich in korset. Bekijk vanavond in de uitzending of zij er gelukkig mee is.

Bron: Editie.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s