Interview met Mampreneur Sita Randhawa

Standaard

logo

“Ik ben Sita Randhawa en ben 37 jaar. Ik ben sinds 2012 werkzaam als vrijgevestigd (orthomoleculair) diëtist in Almere en Bussum.”

In 2002 werd bij mij diabetes type 1 ontdekt. Dit heeft een drastische verandering teweeg gebracht in mijn lifestyle. Ik had verder nog veel vragen rondom diabetes. Dit heeft geleid naar een zoektocht m.b.t. gezondheid en voeding. In 2006 heb ik de opleiding HBO Voeding & Diëtetiek met succes afgerond. Ik ben gespecialiseerd in orthomoleculair geneeskunde, diabetes, PDS, burnout en niet-westerse eetculturen. De behandelingen kunnen vergoed worden door de basis en/of aanvullende ziektekostenverzekering.

Werk je vanuit huis?

Ik hou spreekuur in Almere en Bussum. Ik ben nog op zoek naar een locatie in Amsterdam. Ik werk daarnaast ook thuis (administratie, etc).

Hoeveel uren per week besteed je uit aan je eigen bedrijf?

Minimaal 40 uur. Naast alle algemene werkzaamheden, dien ik een aantal werkzaamheden uit te voeren om kwaliteitsgeregistreerd te staan in de Kwaliteitsregister Paramedici . Het kwaliteitsregister waarborgt de kwaliteit van de diëtist door bepaalde eisen te stellen aan bijscholing en andere kwaliteitsbevorderende werkzaamheden.

Hoe vind jij jouw balans om je sociale bezigheden, huishouden en jouw eigen bedrijf te leiden?

Op dit moment ben ik veel bezig met werk. Het opzetten van een praktijk kost veel tijd.

Wat is jouw inspiratie of motivatie die ertoe hebben geleid je eigen bedrijf te beginnen?

Als vrijgevestigd diëtist kan je zelf je eigen werkwijze bepalen. Daarnaast ben je vrij om je specialisatie te kiezen. De voorgaande twee punten vind ik persoonlijk erg belangrijk.

Wat is je grootste probleem geweest, waar je je doorheen moest slaan tijdens het opstarten van je bedrijf of nog steeds?

In Almere hebben wij de “grote keten” Zorggroep Almere. Hier vallen veel huisartspraktijken onder. Patiënten worden vaak standaard door huisartsen doorverwezen naar diëtisten die in dienst zijn bij Zorggroep Almere. Er zijn een aantal diëtisten in Almere die een eigen praktijk hebben, deze diëtisten krijgen bijna geen verwijzingen van de huisartsen die werkzaam zijn in één van de praktijken van Zorggroep Almere.  Zonder verwijzingen van huisartsen krijg je weinig patiënten in je praktijk. Dit is erg spijtig. Vaak kan een cliënt baat hebben om naar een gespecialiseerd diëtist te gaan. Hindoestaanse cliënten kunnen bijvoorbeeld veel baat hebben om door een diëtist behandeld te worden die kennis heeft van de Hindoestaanse eetcultuur. Ik hoor vaak van cliënten dat zij het prettig vinden om behandeld te worden door een diëtist die het eetcultuur goed kent. Hierdoor kunnen knelpunten ook makkelijk gesignaleerd en behandeld worden. Mijn advies is hierbij om je te specialiseren en deze specialisatie ook heel duidelijk te promoten. Indien je dit goed doet val je op een gegeven moment op en kunnen (in mijn
geval) huisartsen bereid zijn om samen te werken.

Wat voor advies zou je geven aan vrouwen/moeders die hun eigen bedrijf willen beginnen?

Schrijf een goed ondernemingsplan, doe aan promotie, vergroot je netwerk en zoek samenwerkingsverbanden!

Pasfoto 02.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s