Standaard

ei

De nieuwste hype in het Amerikaanse Silicon Valley is de eitjes-invriesparty. Eerst carrière maken, dan pas kinderen, is het credo onder vrouwen in de regio met veel technologiebedrijven.

De vrouwen die werkzaam zijn bij bedrijven als IBM en Facebook laten zich daar onder het genot van een drankje en een hapje voorlichten over de mogelijkheid om hun vruchtbare periode te verlengen tot ze zelf klaar zijn om kinderen te krijgen. Apple en Google besloten onlangs al de procedure op te nemen in de zorgverzekering van de bedrijven.

“We willen vrouwen bij Apple de kracht geven om hun beste werk te leveren terwijl ze voor hun geliefden zorgen en hun kinderen opvoeden”, verklaarde Apple. “Dit geeft deze vrouwen een andere keuze.”

De eitjesfluisteraar
De eitjes-invriesparty lijkt op de ouderwetse Tupperwareparty, inclusief een bonus voor de gastvrouw, meldt de San Francisco Chronicle. De gastvrouw noemt zich in de krant de eitjesfluisteraar. “Het is een leuke manier om het bewustzijn over vruchtbaarheid te vergroten voor het te laat is.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s