Gehakt Parmentier

Standaard

Gehakt Parmentier

gehakt parmentier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 50 gr boter
  • 1 soeplepel bloem
  • 2 uien, grofgehakt
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook, elk uit de knijper
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 30 gr margarine
  • 1 eigeel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de uien glazig. Doe het gehakt erbij, kruiden met peper, zout en 1 knoflookteentje uit de knijper. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul (rulbakken = al roerend het vlees gaarbakken).

Roer 1 soeplepel bloem door het gehaktmengsel, overgiet met de tomatenblokjes en laat de saus op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.

Prak de gaargekookte aardappelen fijn met een stamper.

Roer margarine + eigeel door de aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schep het gehakt in een ovenschotel, en bedek met een laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.

Gratineer het gehakt Parmentier gedurende 20 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s