Flevoland steunt medicinale cannabis met subsidie

Standaard

IMG_20141107_161058

Flevoland steunt medicinale cannabis met subsidie

Tijdens het Medicinale Cannabis Congres op vrijdag 7 november 2014, georganiseerd door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv,  ontving Pieter André de la Porte, directeur van het Flevolandse bedrijf Spirocan, uit handen van Gedeputeerde Jan-Nico Appelman de Technologische MKB Innovatie (TMI) cheque ter waarde van 150.000 euro. De financiering is ontvangen voor de verdere innovatieve ontwikkeling van de medicinale cannabis verdamper en wordt mede mogelijk gemaakt door de Technologische MKB Innovatie Regeling.

“Wij zijn erg blij met deze subsidie omdat het ons verder op weg helpt met de ontwikkeling van deze broodnodige medicinale verdamper”,  reageert Pieter André La Porte. “De verdamper helpt de patiënt namelijk bij het eenvoudiger inhaleren van de medicinale cannabis met betere resultaten als gevolg”. Het bedrijf spreekt de verwachting uit de medicinale cannabis binnen vijf jaar in Nederland als officieel organisch pijnmedicijn geregistreerd te hebben.
Tijdens het drukbezochte congres werd er verder aandacht besteedt aan de medicinale planten uit de schatkamer van Naturalis, achtergrond en wet & regelgeving toezicht medicinale cannabis in Nederland ( Medinicale Cannabis/VWS), pijnbestrijding en ervaringen met medicinale cannabis (DC Klinieken), inzicht in cannabis als modern pijnmedicijn (Bedrocan) en maakte men kennis met de cannabiservaringen van een MS-patiënt.

Technologische MKB Innovatie Regeling (TMI)
De Technologische MKB Innovatie Regeling (TMI) omvat twee financieringsinstrumenten voor het Flevolandse MKB:  een subsidie- en een leningsfaciliteit.

Subsidie wordt door provincie Flevoland verstrekt voor ontwikkeling en onderzoek zodat een idee van de planfase naar de startfase komt. Het gaat om activiteiten die plaatsvinden nadat de haalbaarheid van het idee/product is vastgesteld maar voordat de eerste voorbereidingen worden getroffen voor marktintroductie. Het project dient gericht te zijn op de thema’s duurzame voedselproductie, gezond leven en schaarste van energie en grondstoffen. Een project komt voor subsidie in aanmerking indien het technologisch innovatief is voor Flevoland. Subsidie wordt verstrekt voor het ontwikkelen van prototypes, het vormgeven van testomgevingen en het uitvoeren van pilots met als doel commerciële activiteiten te creëren en te valideren.

SPIROCAN
Spirocan is een onderneming gevestigd in Almere. Doelstelling van het bedrijf is de ontwikkeling en registratie van medicinale cannabis en toediening voor 2020 te realiseren. www.spirocan.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s