Quinoa salade met kikkererwten en avocado

Standaard

Recept van Lotus dieetcoach Sita Randhawa

Quinoa salade met kikkererwten en avocado

Ingrediënten

• 1 blik kikkererwten (400 gram)
• 1 bakje kerstomaten (250 gram)
• 1⁄2 middelgrote komkommer (200 gram)
• 1 avocado
• 150 gram gekookte quinoa
• 2 eetlepels fijngesnipperd rode ui
• 2 eetlepels gehakte koriander
• 1 eetlepel limoensap
• 3 eetlepels extra vierge olijfolie
• naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer en avocado in blokjes. Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de kikkererwten met de tomaatjes, komkommer en avocado. Maak een dressing van de rode ui, koriander, limoensap en olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe aan de dressing.

Meng de dressing door de salade.

Bon appétit!

Voedingswaarde per persoon

• Kcal: 357 kcal
• Eiwit: 11 gram
• Vetten totaal: 20 gram
• Verzadigd vet: 3 gram
• Koolhydraten: 27 gram
• Vezels: 12 gram

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s