Een online Challenge die je gezonde voornemens ondersteunt

Standaard

gezonderie

Inleiding

Talloze Nederlanders gaan in januari weer van start met gezonde voornemens, maar slechts een klein deel houdt het ook werkelijk vol. De Gezonderie wil hiervoor een oplossing bieden en heeft hiervoor recent de Challenge Eat, Move, Relax, Happy! gelanceerd. Een Challenge die vanaf 2 januari 2015 online ondersteuning biedt om je goede voornemens écht waar te maken.

Een Challenge die ondersteuning biedt aan goede voornemens

Het is een compleet pakket wat online als E-learning wordt aangeboden. Meteen na aanmelding voor de Challenge ontvang je een E-book wat gaat over de mentale voorbereiding. Motivatie, doelen, zelfcompassie, het komt allemaal aan bod. Opvallend is dat de eerste les gaat over het stoppen met diëten. De Gezonderie stelt namelijk: wie een gezonde levensstijl aanleert, zal vanzelf op een gezond gewicht uitkomen. Een gezonde levensstijl maakt het steeds weer opnieuw diëten overbodig. De Challenge gaat 2 januari 2015 van start. De lessen blijven bovendien óók toegankelijk na het doorlopen van de E-learning, zodat terugval kan worden voorkomen.

Een Challenge over gezond eten, meer bewegen en minder stress

In de E-learning staan er wekelijks 7 lessen klaar. In de Challenge Eat gaat het de eerste 14 lessen over gezonde voeding. Hierna word je in de Challenge uitgedaagd om in beweging te komen. Er worden 7 lessen gewijd aan feitelijke kennis over bijvoorbeeld de beweegnorm, maar ook wat je tegenhoudt om concreet iets te doen met de gezonde voornemens om meer te bewegen. Als laatste onderdeel van de Challenge gaan er 7 lessen over stress. Want een gezonde levensstijl heeft niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook alles met het verminderen van stress. De Challenge biedt een toolkit aan ondersteunende materialen, zoals dagelijkse inspiratiemomenten, een poster voor extra motivatie, recepten en veel documenten die passend en praktisch zijn voor het ondersteunen van de gezonde levensstijl.

Meedoen aan de Challenge kan zowel online als offline

Het is mogelijk om de Challenge geheel online te volgen. De lessen staan dan klaar in de veilige E-learning omgeving van de Gezonderie en er is toegang tot een besloten groep op Facebook. Hiernaast is het ook mogelijk om naast de online Challenge je op te geven voor gezamenlijke bijeenkomsten in Almere.

De Gezonderie

De Gezonderie is in april 2014 door Ingrid Prent opgericht en staat voor een gezonde levensstijl. De Gezonderie heeft als missie om Nederland gezonder te maken. Het aanbod van de Gezonderie bestaat uit online cursussen, challenges en producten die passen bij een gezonde levensstijl. Op de site staan ook artikelen en recepten die goed zijn voor je gezondheid. Aanmelden voor de Challenge Eat, Move, Relax, Happy! kan via de site www.vooreengezondleven.nl of www.degezonderie.nl.

ingrid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s