Nederlands lingerielabel lanceert 3d-spiegel in paskamer

Standaard
nederlands-lingerielabel-lanceert-3d-spiegel-in-paskamer
Het Nederlandse ondergoedmerk Lincherie lanceert een 3D-meettechnologie in de spiegel van een paskamer in Amsterdam. Hiermee kunnen vrouwen in een oogopslag hun exacte beha-maat zien.

Het bedrijf bedacht de methode nadat uit onderzoek bleek dat ruim 70 procent van de vrouwen de verkeerde beha-maat draagt.

In de digitale spiegel is een bodyscanner op volledig onzichtbare wijze geïntegreerd. De scanner maakt in minder dan een minuut 140 metingen van het bovenlichaam, waarna een accurate bepaling van de beha-maat wordt gegeven, zo meldt het bedrijf donderdag.

Als voordeel noemt de keten dat er tijdens de opmeting geen direct contact is tussen de klant en het winkelpersoneel, wat voor veel klanten als zeer persoonlijk wordt ervaren.

lincherie

Foto’s

Naast exacte maten geeft de spiegel ook informatie over hoe de lingeriecollecties van verschillende merken vallen en welke modellen op voorraad zijn in de winkel. Ook kan de bezoeker foto’s maken met de spiegel, om verschillende beha’s met elkaar te vergelijken.

Het label benadrukt dat er nooit foto’s worden opgeslagen. De Shape-ID bewaart alleen op verzoek van de klant de meetgegevens, om een eventueel volgend bezoek te vergemakkelijken.

Verlegen

Het bedrijf heeft inmiddels patent aangevraagd op de 3D-spiegel, die te vinden is bij het Amsterdamse filiaal op Gelderlandplein 52.

Manager Suzanne Hagen: “Vrouwen zijn vaak gefrustreerd en verlegen omdat ze geen lingerie kunnen vinden die hen perfect past. Als ze een paar minuten de tijd nemen om zich te laten opmeten door onze spiegel, wordt het gericht winkelen een stuk makkelijker.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s