Interview met Mampreneur Radha Sital

Standaard
image1
“Mijn naam is Radha Sital, ik ben 38 jaar, 18 jaar getrouwd  met een Pakistaanse man en samen hebben we 2 dochters.”
Naima van 17 en Aliya van15 jaar. Zij zitten op school. Ik ben parttime verkoopster en daarnaast heb ik een eigen bedrijf “Naima’s cake & cookies” sinds januari 2014. Ik maak hapjes, gebakjes en geef workshops (sinds kort) .
Ik werk in een winkel 3 dagen per week, dichtbij een winkelcentrum. Mijn bedrijf heb ik aan huis waar ook de workshops worden gegeven.Dit ervaar ik positief omdat ik thuis de juiste ondersteuning kan geven aan mijn partner en kinderen. Mocht ik in de toekomst een locatie vinden, dan zou dat zeker positief zijn want dan  kan ik privé en werk gescheiden houden. Nu is dat nog niet van belang omdat mijn partner en kinderen bij mijn bedrijf betrokken zijn en mij helpen waar het nodig is. Het aantal uren verschilt per week doordat je bestellingen krijgt en data varieert, gemiddeld werk ik zo’n 30 uur voor mijn bedrijf.
Sociaal ben ik zeker. Iedereen die ik tegen kom vertel ik zeker over mijn bedrijf, maar mijn planning staat wel vast, ik ga naar de bioscoop,winkelen, familie, feesten enz.  Ik hou altijd rekening met mijn klanten dat zij daar geen last van hebben. Vandaar dat voorbereiden of taakverdeling plannen heel belangrijk is!!
De reden waarom ik met mijn bedrijf begonnen ben is, omdat mijn werkgever koekjes wilde verkopen die ik maak en door hem ben ik gestimuleerd en mijn man en kinderen hebben me hierin gesteund. In het begin waren het vooral koekjes en toen mijn dochters zeiden “ma maak taarten”. Het heeft toen 7 maanden geduurd voordat ik mijn eerste biscuit cake kon maken. En ondertussen was het al december 2013, pas in maart toen familie en vrienden zagen dat ik ook dit deed kwamen de bestellingen vanzelf en ik zie het niet eens als werk, ik vind het gewoon leuk en heb inmiddels al 150 taarten gemaakt. Ik ben ingeschreven bij Icingsmillies om taarten te maken voor zieke kinderen en “Stichting uit de brand” . Voor hen maak ik 1 x per maand een verjaardagstaart voor een jarige kind. Dus men bestelt taarten bij mij en uit mijn verdiensten lever ik dat terug in de maatschappij.
Ik ervaar mijn inzet positief en de mensen die mij in de weg staan die zet ik een stapje terug in mijn leven, want ik waardeer hun wel. En meningen en gedachtes die verschillend zijn houden je scherp en dat is zeker belangrijk!!
Ik zou iedere moeder die het leuk vindt om iets te starten, adviseren om er zeker voor te gaan. Je leert mensen kennen, zowel binnen als buiten je vriendenkring, daardoor verbreedt je je horizon. Ook zorg je  dat je alles met je kinderen beter kan communiceren en begrijpen ze het leven beter. Immers we leven en wonen in dezelfde maatschappij, maar de realisatie is verschillend.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s