Interview met Mampreneur Marieke Wischmeijer

Standaard

Logo MarieCare.kl V101

“Ik ben Marieke, 39 jaar en ben dit jaar gestart met mijn bedrijf MarieCare.”

MarieCare staat voor Marieke zorgt. De afgelopen jaren ben ik druk geweest als mantelzorger in ons gezin.

Daarbij doe ik vrijwilligerswerk op een autisme informatie centrum (AIC). De dingen die ik meemaak in mijn gezin deel ik met andere mensen die nog niet zo thuis zijn in de wereld van autisme.

Erg dankbaar om te doen!!!

Maar diep in mijn hart bleef het kriebelen. Ik wil ook zo graag creatief bezig zijn. Heerlijk met kleuren bezig zijn en op die manier ook emoties verwerken.

Via facebook kwam ik in contact met iemand die bijenwas tekeningen maakte en daarbij ook duidingen gaf. In een tekening is vaak veel te zien, te ontdekken. Een prachtig middel om mensen te coachen aan de hand van een bijenwas tekening.

En toen wist ik dat dit was wat ik wil!!! Ik heb nu twee trainingen gevolgd waarin ik verschillende technieken heb geleerd die ik bij het coachen kan gebruiken (visualisatie, body drum release, de maya kalender etc.) Daarbij het maken van een bijenwas tekening om te versterken, te bekrachtigen wat er tijdens de coachingssessie naar voren is gekomen.

Het liefste wil ik mantelzorgers helpen. Zij vergeten vaak zichzelf door de situatie waarin ze zitten en ik help ze graag weer in hun eigen kracht te komen.

Uiteraard is het ook superleuk om workshops te geven, of zelfs kinderfeestjes (vanaf 8 jaar). Ook lessen op scholen voor handvaardigheid zijn leuk om te verzorgen.

Al met al is er van alles mogelijk.

Op dit moment werk ik vanuit huis, of kom ik bij de mensen thuis. Een praktijkruimte is iets wat zeker op mijn wensenlijstje staat.

Het wisselt nu nog erg hoeveel uur per week ik bezig ben met MarieCare. De ene week zijn dat maar een paar uurtjes, de andere week ben ik er een paar dagen mee zoet.

Dat hangt helemaal af van de afspraken die er zijn.

Hoe vind ik balans tussen MarieCare, sociale bezigheden, huishouden….etc. Eerlijk gezegd is het huishouden echt niet mijn ding, dus daar laat ik nog wel eens wat steekjes vallen. Verder ben ik nog zo in een opstartfase dat alles nog goed met elkaar te combineren valt.

De grootste uitdaging waar ik tegen aanloop ik het krijgen van opdrachten. Door mond tot mond reclame, mijn facebookpagina en veel netwerken gaat dit vast goedkomen. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Wat ik andere vrouwen/moeders wil meegeven is om te luisteren naar je hart. En te doen waar jij gelukkig van wordt. Dan krijg je er energie van en dat straal je uit.

Volg je hart!!!

Marieke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s