Interview met Mampreneur Miranda Lisboa Barbas

Standaard

logo_pay-off_cmyk_klein

“Mijn naam is Miranda Lisboa Barbas.”

1-IMG_5162

Sinds 2007 ben ik succesvol actief als Allround Nagelstyliste in Almere Buiten, met een sfeervolle salon aan huis. Het was vrij snel duidelijk dat mijn bedrijf Salon Lisboa zou heten. Ik wilde anders zijn dan andere en geen Nagelstyliste Miranda heten. Daar ben ik tot op heden erg blij mee, aangezien ik meer aanbied dan alleen nagels.

Aan het begin van mijn opleiding als ‘Allround Nagelstyliste’ kreeg ik regelmatig familie, vrienden en kennissen langs om hun nagels te laten verzorgen. Het is een uit de hand gelopen hobby die ik met veel passie en plezier beoefen. Mijn klanten beschrijven mij als volgt: enthousiast, spontaan, nauwkeurig, bekwaam, ze luistert naar de wensen van de klanten en adviseert eerlijk en oprecht. Deze kwaliteiten hebben ervoor gezorgd dat ik een aardige klantenkring heb opgebouwd!

Mijn missie/visie voor mijn salon is kwaliteit leveren en zorgen dat mijn klanten meer dan tevreden zijn over de geleverde diensten. Dit probeer ik te bereiken door te luisteren naar mijn klanten. Mocht een klant ergens niet tegen kunnen of blijft het niet goed zitten, dan zoek ik naar een alternatief product dat voor hun wel werkt!

Klanten mogen altijd eerst langskomen voor een intake gesprek.

Door de vele vragen van mijn klanten ben ik gaan uitbreiden. Mijn klanten hebben mijn bedrijf gemaakt zoals het nu is. Dat waardeer ik enorm.
Zo heb ik een IPL machine (definitief ontharen) aangeschaft, ben ik Jafra Consulente geworden (klanten waren op zoek naar goede verzorgingsproducten en Jafra kwam als beste uit de test), geef ik Ayurvedische massage, Indian Head massage, Klassieke ontspanningsmassage en sinds dit jaar zet ik ook Wimperextentions one by one.

www.salon-lisboa.nl  –  www.facebook.com/salonlisboa  –  https://plus.google.com/u/0/b/103335775164263973404/103335775164263973404/posts

10492485_692832920787410_721215461087330712_n

Werk je vanuit huis?

Ik heb mijn salon ingericht in een kamer in huis. Ik wil de klant ook het gevoel geven dat ze in een salon zijn en gezien hun reactie ‘oh dit ziet er uit als een echte salon’ is me dat blijkbaar gelukt.

Hoeveel uren per week besteed je uit aan je eigen bedrijf?

Ik werk ongeveer 30 a 50 uur per week aan mijn bedrijf.  Als ik niet met behandelingen bezig ben dan is het wel mail/telefoon en berichten beantwoorden, social media bijhouden, website, nieuwsbrief, administratie, aanbiedingen bedenken, kerstgeschenken klaarmaken, workshops /opleidingen volgen en het schoonhouden van de salon en nog meer…

Hoe vindt jij jouw balans om je sociale bezigheden, huishouden en jouw eigen bedrijf te leiden?

Hier heb ik nog steeds wel moeite mee. Een Salon aan huis heeft ook z’n nadelen. Huishoudelijke dingen zoals de was, doe ik niet dagelijks om zo overlast naar de klanten te voorkomen. Ik ben mijn bedrijf begonnen als hobby en nu is het mijn broodverdienste. In ieder geval dat moet het worden. Ik heb een cursus gevolgd om hiermee om te gaan en wat strenger naar mezelf te worden. Ik moet keuzes maken, of ik bijvoorbeeld klanten inplan of dat ik eens gezellig met vriendinnen afspreek. Daar ben ik nog elke dag mee bezig om die balans te kunnen vinden.

Wat is jouw inspiratie of motivatie die ertoe hebben geleid je eigen bedrijf te beginnen?

Ik ging totdat ik ging studeren altijd naar nagelstyliste Hélène. Ik had toen ook al keuzes, ik wilde graag op mezelf wonen en een eigen auto. Hierdoor moest ik stoppen bij de nagelstyliste. Hélène gaf de tip dat ik ook zelf mijn eigen nagels kon doen. Dus in 2006 ben ik dan ook begonnen met de opleiding en was toen hobbymatig actief bezig in de nagelbranche. Tot half 2012 werkte ik fulltime als Juridisch secretaresse, totdat ik mijn baan verloor. Na veel solliciteren werd al snel duidelijk dat ik mijn salon een stapje hoger moest tillen om hiervan mijn levensbaan te maken. Een spannende tijd, van een vast salaris naar onzekerheid. Mijn partner Tonnie speelde hier ook een grote rol in, hij steunt en helpt mij enorm en dat is ook erg belangrijk. Inmiddels werk ik al ruim 8 jaar in de nagelbranche. Mijn ‘uit de hand gelopen hobby’ groeide uit tot een echt bedrijf. Soms denk ik nog dat ik droom, het is een enorm lekker gevoel.

Mijn bedrijf bestaat nu officieel 7 jaar en inmiddels doe ik niet alleen nagels, maar geeft ik ook voetbehandelingen en massages. Ik vind het leuk dat ik niet alleen het zelfvertrouwen en uiterlijk van mijn klanten kan veranderen, maar ook hun innerlijk weer in balans kan brengen.

home

Wat is je grootste probleem geweest, waar je je doorheen moest slaan tijdens het opstarten van je bedrijf of nog steeds?

Aangezien ik hobbymatig ben begonnen kwam mijn struikelblok pas toen ik mijn baan verloor en hiervan mijn levensbaan moest creëren. Ik heb gesolliciteerd, maar het werd al snel duidelijk dat vanwege de crisis een baan vinden erg lastig werd. Dus ging ik mijn salon een stapje hoger tillen. Dit was erg moeilijk en niet alleen vanwege de prijs die wat lager was en omhoog moest, maar ook ik moest mijn denkwijze veranderen. Dat was best pittig met alles wat er speelde. Er gaat zoveel door je hoofd heen, hoe pak ik dit aan, hoe vertel ik mijn klanten dat de prijs iets omhoog gaat en dat jaarlijks, hoe ga ik mijn kamer veranderen naar een salon, hoe hoe hoe. Tot op heden is dit soms nog een struikelblok voor mij.

Wat voor advies zou je geven aan vrouwen/moeders die hun eigen bedrijf willen beginnen?

Zet op papier je wensen, doel en durf te doen. Durf te vragen om hulp, want je hoeft het niet alleen te doen. Volg je hart en de rest volgt.

Er komt wat op je af en zorg dat jezelf goed in balans bent, dan kun je elke obstakel aan die op je pad kunt.

Salon Lisboa

www.salon-lisboa.nl en www.facebook.com/salonlisboa

Vanaf heden kunt u ook online een afspraak inplannen via http://www.supersaas.nl/schedule/Salon_Lisboa/afspraken

 

Annulering van de afspraak dient uiterlijk 24 uur voor de afspraak ingediend te worden. Indien dit niet tijdig wordt doorgegeven, ben ik genoodzaakt om 25 euro in rekening te brengen.

29da728a-9d64-43d5-a075-a500e575da59

 

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s