Geld dat voor het oprapen ligt

Standaard

geld-voor-oprapen

Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Het zijn vaak juist de kleine beetjes die helpen. Daarom hebben we voor u een aantal bespaartips op een rij gezet.

Tip 1: voer een € 0-dag in

Voer elke 14 dagen een € 0-dag in. Op deze dag geeft u niets uit. Het helpt u bewust te worden van hoeveel geld u ongemerkt tussendoor uitgeeft.

Tip 2: bespaar op uw dagelijkse boodschappen

Koop geen dingen in de aanbieding die u niet nodig heeft. Hoe voordelig de aanbieding ook lijkt. Doe 1 keer per week boodschappen bij een goedkopere supermarkt of koop groenten en fruit op de markt. Het helpt ook om alleen producten te kopen die op uw boodschappenlijstje staan, om met de seizoenen mee te eten en om op de houdbaarheid van producten te letten, zodat u minder hoeft weg te gooien.

Tip 3: leef van uw boodschappenrekening

Maak van uw spaarrekening wekelijks geld over naar uw boodschappenrekening. Als het geld op de rekening bijna op is, is dat een signaal om rustiger aan te doen.

Tip 4: voorkom spijtaankopen

Twijfelt u over een aankoop? Onthoud dan het motto: “bij twijfel, niet doen”. Stel de aankoop een dag uit en kijk of u het dan nog steeds wilt kopen. Zo voorkomt u spijtaankopen.

Tip 5: verkoop spullen op internet

Iets goeds in de kast dat u niet draagt? Het opruimen van uw kledingkast kan extra geld opleveren. Verkoop het aan een vintagewinkel of op internet. U kunt ook een ruilparty organiseren. Dan kunt u kleding ruilen voor dat van een vriend of vriendin.

Tip 6: onderhandel over de prijs

Onderhandelen over een prijs kan echt wat opleveren, niet alleen als u meerdere producten tegelijk koopt. Zorg dat u op de hoogte bent van de verschillende prijzen en neem de tijd om met de verkoper in gesprek te gaan.

Tip 7: wees creatief met kinderfeestjes

U gunt uw kinderen natuurlijk een kinderfeestje. Maar de kosten lopen al snel hoog op. Wees daarom creatief en organiseer zelf een (thema) feestje, een speurtocht in het bos of een leuk spel. Op internet zijn veel leuke ideeën te vinden.

Tip 8: verzamel cadeautjes het hele jaar door

Koop cadeautjes voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst niet alleen in november en december, maar gedurende het hele jaar. Zo spreidt u de kosten en kunt u profiteren van aanbiedingen.

Bron: ING

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s