Interview met Mampreneur Mandy van den Breemer

Standaard

Mend-it_logo

“Mijn naam is Mandy van den Breemer, mama van 2 fantastische dochters, met mijn partner een samengesteld gezin met zijn 2 fantastische zonen aan het bouwen.”

Een enthousiast levensgenietster, direct, no-nonsense met gevoel voor gevoel. Mensen voelen zich over het algemeen op hun gemak bij mij.

MfN register-mediator met familie-aantekening, scheidingsspecialist, KIES-omgangsbegeleider, en ondernemer: mijn bedrijf heet Mend-it mediation2 en is gevestigd in Almere.

Als mediator3: een neutrale gespreksbegeleider die mensen helpt hun ruzie op te lossen, begeleid ik mensen ook bij echtscheiding. Ik neem mensen aan de hand door het scheidingsproces van A-Z. Dus vanaf de eerste twijfels, tot en met het indienen van het echtscheidingsverzoek en coaching na echtscheiding. Doorverwijzen naar een relatietherapeut kan ook. Als het woord scheiding valt…hoeft dat namelijk helemaal niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk gescheiden gaat worden.

scheiden mediation almere mend-it

Werk je vanuit huis?

Thuis en werk houd ik graag enigszins gescheiden. Als mensen ruzie maken vind ik prima, dan komen we ergens, kunnen de kaarten opnieuw geschud worden. Om steeds vreemde mensen vol met emoties in mijn huis te hebben vind ik zelf niet prettig en ook niet goed voor mijn kinderen, die voelen dat toch. Ik heb dan ook een eigen kantoorruimte in Almere-Stad op de Radioweg 1c4, dichtbij de snelweg en met gratis parkeergelegenheid. Als ik op kantoor aan het werk ben werk ik ook efficiënter, ik word minder afgeleid.

Hoeveel uren per week besteed je aan je eigen bedrijf?

Dat verschilt enorm. Mijn ex en ik hebben er destijds voor gekozen de kinderen niet naar de buitenschoolse opvang te doen en daar sta ik nog steeds achter. Ik plan dan ook alles om de kinderen heen. Gesprekken doe ik onder schooltijd en verder werk ik op de momenten dat het mogelijk is, wat soms voor een ander onmogelijke tijden zijn. Nu word je niet blij als je mail inzake je echtscheiding ’s avonds ontvangt….maar gelukkig kunnen die heel makkelijk als concept opgeslagen worden en onder kantoortijd verzonden worden. Verder vind ik dat als je de stap naar een mediator of scheidingsspecialist genomen hebt, je niet geconfronteerd moet worden met wachttijden. Op drukke momenten werk ik dus wat meer of stuur ik een klant door naar een collega.

Hoe vind jij de balans om je sociale bezigheden, huishouden en eigen bedrijf te leiden?

Mijn werk vind ik leuk….ik heb regelmatig enthousiast nieuwe creatieve ideeën waar ik dan gelijk mee aan de gang wil. Voor wat betreft het huishouden heb ik toen ik begon met mijn bedrijf gelijk een hulp in de huishouding genomen, zelf heb ik namelijk echt een hekel aan huishoudelijk werk. Tegenwoordig ga ik niet meer elke dag boodschappen doen maar plan ik meestal voor een halve week vooruit wat we eten en haal dat in 1 keer, dat scheelt veel tijd. De eerlijkheid gebied mij te
zeggen dat mijn sport en sociale contacten op een laag pitje staan. Ik merk dat ik ook minder behoefte heb aan veel sociale contacten in vergelijking met toen ik huismoeder was. Nu spreek ik natuurlijk veel mensen als ik aan het werk ben en geniet ik erg van een avondje rustig op de bank.

Wat is jouw inspiratie of motivatie die ertoe hebben geleid je eigen bedrijf te beginnen?

Ondernemend, eigen ideeën, graag zelf bepalen en mijn eigen gang gaan…een baas boven me word ik niet vrolijk van dus vandaar zelfstandig. En verder….Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik vanaf klein kind al bemiddelde en coachte…daar ben ik meer fundering onder aan gaan brengen met opleidingen. Ik ben een gevoelsmens maar ook dol op cijfertjes en heel rationeel, dat is een goede combinatie voor mijn werk. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, vind man-vrouwverschillen heel boeiend en vind het fantastisch als mensen ruzie maken en vervolgens samen in een goed gesprek komen. Verder…na mijn eigen echtscheiding en vele ervaringen van andere mensen gehoord hebbende, kwam ik tot de conclusie dat een scheiding met een mediator5 vaak beter geregeld kan worden. Je houdt de oplossing in eigen hand. Natuurlijk moeten er belletjes gaan rinkelen en moet je mensen doorsturen naar een financieel planner of fiscalist als dat van toepassing is. Maar het belangrijkste vind ik dat mensen hun huwelijk goed afronden en de stap naar samen ouders kunnen maken. De kinderen6 staan centraal. Ik zeg altijd: ik ben neutraal, tot het om de kinderen gaat, dan vertegenwoordig ik hun stem aan tafel. En…ik leg alles graag goed vast…bijvoorbeeld een ouderschapsplan7, kijk ernaar als een paraplu voor als het gaat regenen, als je goed met elkaar communiceert kijk je er namelijk toch niet naar.

facebook-cover

Wat is je grootste probleem geweest, waar je je doorheen moest slaan tijdens het opstarten van je bedrijf of wellicht nog steeds?

Al het investeren in het begin, qua geld en tijd, denk aan de studie. Al zit het ondernemen in mijn bloed, het blijft goochelen met tijd. En wat ik verder in het begin lastig vond was om alleen te werken. Nu werk ik dan ook samen met diverse mensen, prettig om te kunnen sparren en wel zo prettig als het druk is of als ik een keer ziek ben dat het opgevangen kan worden.

Wat voor advies zou je geven aan moeders die hun eigen bedrijf willen beginnen?

Realiseer je dat een eigen bedrijf geen 9-5 verhaal is over het algemeen. Er komt veel bij kijken en je kan niet al je tijd declareren, denk aan acquisitie, je website, reclame, bijscholing, administratie, debiteurenbeheer, belastingaangifte….uiteraard uit te besteden, maar in het begin is daar over het algemeen geen budget voor.
Maar in basis…..als je de drive in je hebt en dat geen probleem vindt…GO FOR IT!

En…als moeder heerlijk om zelf je tijd te kunnen plannen.

1 Graag linken naar: http://www.mend-it.nl/mediator-scheidingsspecialist-almere.html

2 Graag linken naar: http://www.mend-it.nl

3 Graag linken naar: http://www.mend-it.nl/mediator-almere.html

4 Graag linken naar: http://www.mend-it.nl/contact.html

Mandy van den Breemer

Adres:      Radioweg 1c

1324 KW  Almere

Tel.:          06- 53 77 36 18
E-mail:     info@mend-it.nl
Website:  www.mend-it.nl
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s