Snickers taart

Standaard

51-snickerstaart-650x420

Snickerstaart

Nina: “Als Elise op zoet trakteert, komt ze vaak met een Snickerstaatr tevoorschijn. En als je deze taart hebt gemaakt, begrijp je waarom. Ik ben haar eeuwig dankbaar.”

Ingrediënten:

  • 1 zak mini Snickers
  • 225 gram witter suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter + 30 gram voor de topping
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

En zo doe je het: Zet een ingevette springvorm van 20 centimeter doorsnede klaar en verwarm de oven voor op 160 graden.

Kluts de eieren en meng ze door de suiker. Roer er met een garde een saus van.

Smelt 200 gram roomboter in een steelpannetje op het vuur en giet bij het eiersuikermengsel. Meng weer goed door.

Zeef het meel en een snufje zout boven het mengsel en schep voorzichtig met een spatel door elkaar. Doe rustig aan, anders gaat er teveel lucht uit het mengsel en krijg je een taaie taart.

Snijd de helft van de Snickers in steeds 6 kleine stukjes. Schep voorzichtig de Snickerstukjes door het beslag. Schenk het beslag vervolgens in de springvorm en zet in de oven.

Bak de taart in ongeveer 65 minuten gaar. Kijk na 55 minuten even hoe het ervoor staat. Je taart kan uit de oven als je er een satéprikker insteekt en deze er droog weer uit komt. Haal je taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op een rooster.

Zet een kleine pan met kokend water op middelhoog vuur en plaats hierop een schaaltje. Halveer de overige Snickers en doe ze in dit schaaltje samen met de overgebleven 30 gram roomboter. De Snickers smelten nu door de stoom van het water, au bain-marie heet dit. Roer af en toe door, net zolang tot je een bruine saus hebt waarin pinda’s drijven.

Haal de taart uit de springvorm en besmeer ‘m met deze Snickerstopping.

Bron: editie.nl / chickslovefood.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s