Piepkuikenfilet met getruffeerde knolselderij en gekonfijte groenten

Standaard

piep

Piepkuikenfilet in met getruffeerde knolselderij en gekonfijte groenten

Aantal Personen

4
Bereidingstijd
30 minuten
Keuken
Europees
Ingredienten
piepkuiken borstfilets met het pootje, zonder vel
100 g knolselderijblokjes (ca. 0,5 cm)
30 g gehakte truffel
peper en zout
2 el olijfolie extra vièrge
100 g varkensnet
Boter
Voor de garnituur:
1 rettich
1 winterwortel
1 groene courgette
gele courgette
2 el olijfolie
0,5 dl gevogeltefond
Voorbereiding:
Blancheer de selderijblokjes een minuut in kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Dep de knolselderij droog met keukenpapier. Meng de selderij met de zeer fijn gehakte truffel en breng het mengsel op smaak met olijfolie, peper en zout. Verdeel het truffelmengsel over de piepkuikenfilets en wikkel de filets in het varkensnet. Leg koel tot gebruik.
Schil de rettich en wortel met de dunschiller en snijd ze in de lengte in dunne plakken van ca. 2 mm. Snijd deze plakken in repen van een cm dikte. Doe het zelfde met de courgettes, maar schil ze niet.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 80ºC. Verhit in de olijfolie de groentelinten kort, zonder ze te laten kleuren. Blus af met de gevogeltefond en laat de groenten maximaal 10 minuten stoven op een lage warmtebron. Breng de gekonfijte groenten op smaak met peper en zout.
Dep de ingepakte piepkuikenfilets voorzichtig droog met keukenpapier. Verhit een flinke klont boter in een ruime koekenpan en braad de filets maximaal 10 minuten.

 

Serveren:
Verdeel de gekonfijte groente over vier voorverwarmde warme borden en leg de piepkuikens hierop.

Drinksuggestie:
Geef er een glas (mineraal)water bij of, voor niet verkeersdeelnemers, een koel glas droge witte wijn. Bijvoorbeeld uit de Gascogne of Loire. Schenken op 8ºC.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s