De zeven schoonheden op een rij

Standaard

Aishwarya-Rai-2014-Cannes-Film-Festival-Best-Beauty-Looks-Day-72

In de 16e eeuw kreeg schoonheid een nieuwe betekenis. Wie mooi was, was tevens goed en eerlijk. Lijstjes met wat nu precies schoonheid was werden gemaakt en de 7 schoonheden waren geboren. Andere verhalen en anekdotes doen echter ook de ronde. Kortom: niemand die het weet! De zeven schoonheden op een rij.

Licht haar en donkere ogen of donker haar en lichte ogen

Contrast doet het altijd goed, daarom is het kindje van Doutzen Kroes ook zo mooi. Maar er is meer! Heb je licht haar en donkere ogen, of donker haar en lichte ogen. Dan behoor ook jij tot de trotse eigenaren van één van de zeven schoonheden.

Spleetje tussen de tanden

De beugels vliegen over de toonbank, maar toch is het één van de zeven schoonheden: het befaamde spleetje tussen de tanden. Madonna begon ermee en later verdienden modellen als Lara Stone er bakken met geld mee. Weg met perfectie, imperfectie it is!

Schoonheidsvlekje

Natuurlijk is Marilyn Monroe hier het perfecte voorbeeld van: het schoonheidsvlekje boven haar lip. Zij zorgde ervoor dat in de jaren ’50, talloze vrouwen bij de drogist een zwart kohlpotlood haalden. Het is gewoon hot, en dat wisten ze in de jaren ’50 al.

Amandelvormige ogen

Amandelvormige ogen, zijn ogen die aan de buitenkant net iets groter zijn dan aan de binnenkant. Met amandelvormige ogen kun je alle kanten uit, qua make-up. Maar om amandelvormige ogen extra te versterken wordt er vaak een lijntje met kohlpotlood onder het oog aangebracht. Heb je geen amandelvormige ogen maar wil je wel graag die illusie opwekken? Breng dan met eyeliner, op je ooglid, een lijntje aan die naar de buitenkant toe iets omhoog loopt. Net zoals Lauren Conrad vaak doet.

Kuiltjes in de wangen

De befaamde lachkuiltjes! Je hebt ze, of je hebt ze niet en dat hangt af van de spierhechting in je mond. Plastisch chirurgen werken praktisch overuren om de vraag bij te houden. Maar wij raden het niet aan. Kijk liever naar de dingen die je wel hebt in plaats van de dingen die je niet hebt!

Sproetjes

Persoonlijk vinden wij sproeten ontzettend schattig, maar we weten dat de mensen in kwestie er vaak wat minder blij meer zijn. Moge het dan nu voor eens en altijd duidelijk zijn dat de sproetjes gekoesterd moeten worden, weg met foundation en andere verhullende cosmeticaproducten!

Lange wimpers

Disney-figuren hebben al jaren lange wimpers om de vrouwelijkheid bij deze figuren extra te benadrukken. Een zwoele oogopslag is tenslotte maar half zo zwoel zonder lange wimpers. Met recht één van de zeven schoonheden dus. Gelukkig kun je ze heel makkelijk creëren als je ze niet hebt: met de juiste mascara, een wimpertang of nepwimpers.

Bezit jij één van de zeven schoonheden?

Bron: JustProud

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s