3 cm verse gember
2 teentjes knoflook
5 el (mosterd)olie
750 g lamsbout zonder been
4 el tikka kruidenpasta (Patak’s)
1 kleine rode ui
3 el fijngehakte verse koriander
2 limoenen
Voorbereiding:
Leg een zeef op een kom en leg er een stuk keukenpapier in. Schep de biogarde erop en laat deze ca. 20 minuten uitlekken. Hak de gember en de knoflook fijn. Snijd de lamsbout in blokjes. Schep de uitgelekte biogarde in een kom en roer er 3 eetlepels olie met de gember , de knoflook en de tikka kruidenpasta erdoor. Schep er de blokjes lamsvlees door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minstens 3 uur, maar liefst een nacht marineren.
Verhit de grillplaat of het grill-element in de oven. Steek het vlees aan 4 lange metalen spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en rooster ze op de grillplaat in ca. 6-8 minuten bruin en van binnen rosé. Of schuif de spiesen op een bakplaat onder het hete grill-element.
Leg de lams-spiesen op een schaal en strooi de uiringen en de koriander erover. Garneer met partjes limoen.
Drinksuggestie:
Lekker met een koel alcoholvrij biertje.