Nederlander negeert hygiëne bij het passen van online bestelde kleding

Standaard
Roze
Bijna een kwart van de Nederlanders let niet op de eigen hygiëne tijdens het passen van online bestelde kleding en stuurt daardoor vaak vuile kleding retour. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Maar liefst een op de acht mensen heeft dan ook wel eens kleding ontvangen die merkbaar gedragen is, zo blijkt uit een enquête van Kortingscode.nl onder 1.050 respondenten die kleding online kopen. Toch wassen maar weinig mensen hun nieuwe kleding voordat ze die dragen.

De ondervraagde Nederlanders denken niet echt na over de eigen hygiëne tijdens het passen. Slechts 15 procent gaat eerst douchen voor het passen van online bestelde kleding en slechts een derde van de ondervraagden past online besteld ondergoed altijd over het eigen ondergoed heen.

Zweetlucht

Zo’n tien procent van de ondervraagden past de kleding niet alleen, maar draagt deze langer dan een dag, om het pas daarna weer retour te sturen.

Opvallend is dat vooral mannen vaker kleding ontvangen waarvan ze merken dat het al gedragen is, bijvoorbeeld doordat er vlekken in zitten, of door een deodorant-, parfum- of zweetlucht. Mannen wassen hun kleding dan ook vaker alvorens het te dragen.

De deelnemende vrouwen zeggen vaker dan de mannen ondergoed over hun eigen ondergoed heen te passen. Bovendien sturen zij minder vaak een kledingstuk retour na het een dag te hebben gedragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s