Gemarineerde kippenvleugeltjes

Standaard
gemarineerde kippenvleugeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 kippenvleugeltjes (ongeveer 1 kg)
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Bereiding

Voor de marinade : meng de olijfolie + citroensap + kruiden.

Leg de kippenvleugeltjes in een schotel en overgiet met de marinade. Dek de schotel af met huishoudfolie en zet minstens een uur op een koele plek. Keer de kippenvleugeltjes enkele keren tijdens het marineren.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schik de kippenvleugeltjes op een bakplaat, overgiet met de marinade en bak ze 30 minuten in de oven. Keer de vleugeltjes af en toe om en overgiet met braadvocht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s