Budgettips

Standaard

budget

1 Smakelijk eten
Gemiddeld belandt er per gezin jaarlijks zo’n 140 kilo eten in de prullenbak. Dat staat ongeveer gelijk aan € 125,- per jaar. Hartstikke zonde, van het eten én van het geld. Vries alles in wat je over hebt en eet het de week erna nog een keer. En ben creatief. Zo tover je witte rijst de volgende dag om in gebakken rijst. Laat de houdbaarheidsdatum voor wat hij is. De meeste producten zijn na die datum nog wel een tijdje goed. Gooi dus alleen iets weg als het ook niet meer goed smaakt of ruikt. Zo bespaar je ongeveer €11,- per maand.

2 Eerst opmaken, dan nieuwe kopen
Je hebt thuis vast nog wel flessen shampoo, bodylotion en pakpapier liggen. Maak eerst alles op wat je nog in je kast hebt liggen en koop daarna pas weer nieuwe. Is je tube tandpasta of fles bodylotion op? Knip de verpakking open. Je zult er versteld van staan hoeveel er nog in zit.

3 Uitjes
Goedkoop erop uit? Op www.vakantieveilingen.nl kun je bieden op dagjes uit, weekendjes weg of een weekje vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld voor € 9,- een middag high tea’en met vriendinnen, voor € 11,- naar een concert en voor € 17,- een weekendje naar Antwerpen. Tel uit je winst!

4 Slim bellen
De meeste bedrijven hebben een 0900-nummer. En vaak hang je wel tien minuten aan de lijn voordat je iemand te pakken krijgt. Via www.vraagalex.nl kun je de ‘gewone’ telefoonnummers van bedrijven opzoeken of opvragen. Dat scheelt je ongeveer € 8,-.

5 Alles-in-1
Gemiddeld ben je per huishouden ongeveer € 60,- kwijt aan losse abonnementen voor telefoon, televisie en internet. Door een totaalpakket af te sluiten, kun je € 20,- per maand besparen. Dat is toch € 240,- per jaar!

6 Energie
In de prijzen voor gas en elektriciteit kan nog best veel verschil zitten. Op www.energieprijzen.nl kun je de energieprijzen van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken en gemakkelijk de voor jou goedkoopste variant kiezen.

7 Hypotheek
Je hypotheekkosten vormen vaak het grootste deel van je vaste lasten. Daarom is het verstandig om vrijblijvend een offerte op te vragen bij een hypotheekadviseur. Wellicht is er nu een lagere rentestand en kun je je hypotheek oversluiten tegen voordelige voorwaarden. Dit kan je soms wel honderden euro’s per jaar schelen.

Bron: Vriendin / Philippine Dankelman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s