Controversiële cover Cosmopolitan stelt eerwraak aan de kaak

Standaard
cosmo-karma-nirvana-cover-hed-2015
Op de cover van het februarinummer van de Britse editie van Cosmopolitan is een foto van een stikkende vrouw te zien. Het tijdschrift wil hiermee eerwraak aan de kaak stellen.

Dat meldt Styleite.com.

Het tijdschrift wil met de cover verwijzen naar de moord op Shafilea Ahmed. Dit 17-jarig meisje, dat van Pakistaanse afkomst was, werd in 2003 vermoord door haar ouders, terwijl de rest van het zien toekeek.

Ahmed had een gedwongen huwelijkspartner afgewezen en daarna een zelfmoordpoging gedaan. Haar ouders zagen dit als een belediging voor de familie eer en besloten haar daarom te vermoorden oor een plastic zak in haar mond te proppen. Beide ouders werden in 2012 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Plastic

De cover is ontworpen door het Britse reclamebureau Leo Burnett Change. Het blad is verpakt in transparant plastic, dat door de lezer opengetrokken moeten worden. Zo bevrijdt de lezer op een symbolische manier meisjes en vrouwen die slachtoffer worden van eerwraak.

De cover is onderdeel van een campagne van Karma Nirvana, een Britse organisatie die slachtoffers van eerwraak helpt. De organisatie hoopt dat door de cover mensen zich meer bewust worden van eerwraak en het feit dat de Britse politie er tot nu toe weinig aandacht voor heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s