Meerderheid vrouwen kraakt weleens vriendin af uit jaloezie

Standaard
jaloers
Ruim 63 procent van de vrouwen praat wel eens slecht over een vriendin uit jaloezie.

 
Dit blijkt uit een enquête van online vrouwenmagazine Ze.nl onder vijfhonderd Nederlandse vrouwen rond de 25 jaar.

De ondervraagde vrouwen zeggen regelmatig een concurrentiestrijd te voelen met vriendinnen. 70 procent van de vrouwen heeft dan ook weleens meegemaakt dat ze om die reden werd afgesnauwd of genegeerd door een vriendin.

De meerderheid van de respondenten zegt eerlijk ook zelf wel eens een vriendin afgesnauwd, afgekraakt of genegeerd te hebben uit jaloezie.

Minder knappe vriendin

Een kwart van de vrouwen geeft toe liever om te gaan en op stap te gaan met vriendinnen die minder knap zijn dan zij. Driekwart beweert echter dat dit haar niks uitmaakt. Ook zegt 44 procent dat ze wel één of een aantal frenemies heeft onder haar vriendinnen.

Vooral gewicht verliezen zorgt voor veel onderlinge strijd. 44 procent van de geënquêteerde dames geeft toe jaloers te worden als een vriendin veel kilo’s is kwijtgeraakt. Bijna de helft van de vrouwen voelt druk om zelf ook af te vallen als haar vriendin dit doet.

Gemene streken

Ruim 15 procent van de ondervraagde dames zegt dat ze wel eens haar vriendin heeft afgekraakt tegenover een leuke man als hij te positief over haar was. Ook zegt 15 procent van de vrouwen wel eens expres een foto op Facebook te hebben geplaatst waar haar vriendin lelijk op stond en zijzelf knap.

Op de vraag wat het ergste is wat de geënquêteerden ooit hebben gedaan bij een vriendin, kwam naar boven dat sommige dames hun vriendin expres calorierijke dingen gaven omdat ze niet wilden dat zij zou afslanken. Ook hebben diverse deelnemers met opzet hun vriendin een lelijk kledingstuk aangesmeerd, omdat ze er normaal gesproken “altijd zo mooi uitzag”.

Daarnaast zijn er ook regelmatig (toekomstige) relaties op de klippen gelopen, omdat de vrouwen zelf geïnteresseerd waren in het afspraakje van hun vriendin of jaloers waren op haar “perfecte leventje”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s