Goddelijke worteltaart met mascarponecrème

Standaard

carrot-cake-slice

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 1 winterpeen, fijngeraspt
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram rozijnen
  • taartvorm of bakblik

Voor de topping:

  • 75 gram roomboter (op kamertemperatuur!)
  • 100 gram mascarpone (op kamertemperatuur!)
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-essence

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm of bakblik in. Voor de zekerheid kun je er ook nog bakpapier inleggen.

Doe de gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, eieren en een snuf zout in een kom en meng met een garde of handmixer. Zeef het bakmeel en doe dit in de kom en mix goed door. Roer de rozijnen erdoorheen. Giet het beslag in je taartvorm.

Bak de carrot cake in het midden van de oven ongeveer 45 minuten; check daarna of de cake gaar is (bijvoorbeeld met een satéstokje, het stokje moet er schoon uitkomen). Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Tijd voor de mascarponecrème! Zorg dat de 75 gram roomboter zacht en op kamertemperatuur is, maar niet gesmolten, zoals bij de taart hierboven beschreven. Doe de zachte boter samen met de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence in een kom en klop met een mixer. Er moet een mooie, gladde maar dikke crème ontstaan. Als de cake is afgekoeld, kun je de mascarponecrème over de cake smeren met een paletmes of lepel. Een beetje slordig mag best! Zet de cake een kwartiertje in de koelkast om de crème op te laten stijven.

Tip: voor een extra mooie taart, kun je er twee bakken en er lagen van snijden. Tussen elke laag doe je dan een laagje mascarponecrème  (je moet dan wel iets meer maken).

Stuur ons jouw foto’s van jouw worteltaart of tips! mampreneur01@gmail.com.. je kan het ook als commentaar hier neerzetten.. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s